Ξωκλήσια

Αγία Παρασκευή

Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Ο σημερινός ναός είναι ο τέταρτος κατά σειρά. Η πρώτη εκκλησία κτίστηκε το 1820, η δεύτερη το 1865 όπως αποδεικνύεται από την πέτρινη επιγραφή της εισόδου, η τρίτη το 1904 και η σημερινή εκκλησία κτίστηκε το 1952. Ο νάρθηκας προστέθηκε το 1968, ενώ έγιναν επισκευές σ’ αυτόν μετά το σεισμό του 1995.

Άγιος Γεώργιος

Πετρόκτιστη εκκλησία στην βορειοανατολική μεριά του χωριού. Πιθανό να κατασκευάστηκε το 1857. Δίπλα στο ναό υπάρχει μια υπεραιωνόβια βελανιδιά και ένα πηγάδι, το οποίο λειτουργεί και στις μέρες μας.

Άγιος Χριστόφορος

Πρόκειται για εξωκλήσι, το οποίο βρίσκεται στη νότια πλευρά και παράλληλα στο υψηλότερο σημείο του χωριού. Κατά πάσα πιθανότητα κτίστηκε το 1857.

Άγιος Νικόλαος

Βρίσκεται στο δυτικό άκρο του χωριού και είναι πετρόκτιστος ναός. Σε πέτρινη επιγραφή υπάρχει η ημερομηνία 5 ΟΚΤΩΜΒΡΗΟΥ, χωρίς έτος, όμως η εικόνα του Αγίου Νικολάου φέρει την χρονολογία 1877.

Άγιος Δημήτριος

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται νοτιοδυτικά του Ροδοχωρίου και από το σημείο αυτό, ο επισκέπτης, μπορεί να έχει μια άποψη της ευρύτερης περιοχής. Στο εικονοστάσιο υπάρχει μια πλάκα με χρονολογία 1876 Απριλίου 15. Δίπλα στο ναό βρίσκονται τα κοιμητήρια του χωριού.

Ευαγγελίστρια

Πρόκειται για εξωκλήσι που βρίσκεται στη μέση, περίπου, του δρόμου μεταξύ Ροδοχωρίου και Κριμηνίου. Φιλοξενούσε τα κοιμητήρια του χωριού, μέχρι το 1937, οπότε και μεταφέρθηκαν στον Άγιο Δημήτριο.  

 Σε όλες τις εκκλησίες και τα εξωκλήσια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου, έχει δημιουργήσει χώρους αναψυχής με πέτρινα πεζούλια, πέτρινα τραπέζια, κιόσκια κτλ. Πολύ σημαντική ήταν η βοήθεια των κατοίκων, είτε με προσωπική εργασία είτε με δωρεές.